miercuri, 25 iunie 2008

Cretini americani zgarciti si prosti, din SUA, normal !


Preţul ridicat al benzinei îi face pe şoferii americani să îşi rişte viaţa, trecând graniţa în Mexic, în zone adesea extrem de periculoase, doar pentru a alimenta de la pompele mexicane, cu benzină mai ieftină. Potrivit Reuters, şoferii americani declară că pot economisi până la 100 de dolari dacă alimentează din ţara vecină. Creşterea cererii de benzină a fâcut ca multe staţii din zonele de graniţă din Mexic să îşi raţionalizeze combustibilul.

„Merită riscul, chiar şi cu violenţele care se petrec acolo.” a spus un şofer californian care tocmai alimentase în Tijuana, la graniţa cu San Diego. „Ştiu că ar putea să mă omoare sau să mă răpească, dar costul benzinei în SUA este prea mare.”a mai spus el.

Benzina din Mexic este cu aproximativ 1,40 de dolari mai ieftină decât în SUA. Astfel că americanii preferă să platească 2,60 de dolari pentru un galon de benzină(aproximativ 4 litri), în loc de 4, sau chiar 4,5 dolari, în state precum California. În cazul motorinei, economia este şi mai mare dacă alimentează din Mexic. Un galon de motorină costă în SUA 4,64 de dolari, în Mexic ajungând la numai 2,25.

Tensiunile între şoferii mexicani şi cei americani nu au întârziat să apară, mai ales în condiţiile în care de multe ori staţiile de benzină rămân fără combustibil. Cozile sunt adesea kilometrice, iar şoferii aşteaptă şi mai bine de două ore pentru a alimenta. Ore pline de tensiune şi invective aruncate între cele două tabere.

Nici violenţele repetate de la graniţă, în care sunt implicate cartelurile mexicane nu i-au speriat pe şoferi. Peste 1400 de oameni au murit în ciocnirile armate ale bandelor, de la începutul anului, 300 numai în oraşul Tijuana. Turiştii care vizitau zona în trecut au încetat să o mai facă de teama violenţelor, însă şoferii par să nu ia în serios aceste riscuri.

Autorităţile de la Tijuana au anunţat că arii extinse au rămas fără benzină din cauza cererii mari de combustibil din partea şoferilor americani.

---------------------

doamne, da-le cate un 11 septembrie in fiecare an macar, sa vada cum e viata adevarata, sau da-le niste guvernanti ca ai nostrii!
cum draku sa se planga cretinii astia retardati de americani de pretul benzinei cand ei platesc 1 (UNU) DOLAR pe litru ? adik 2,3 lei ! va dati seama ca americanii au nivelul asta de trai pe seama prostilor din alte parti ale lumii pe care-i sug ! de bani doar, din pacate !
Incredibil , au salarii de mii de dolari si se plang ca benzina e UN DOLAT LITRUL ! sa vina draku in romania sa vada cat e !
sau mai degraba sa se care toti acasa la ei in cacata de SUa.
obezi mancatori de hamburgeri !

Niciun comentariu: